Fem servir cookies per proporcionar una millor experiència en la navegació . Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies.

Configurar.

AULA 16-18

El projecte  “CANCUNÍ AULA 16-18”  neix de la necessitat de donar resposta a dues situacions i realitats que conviuen, actualment, entre la població gironina, tutelada i nou vinguda que, un cop finalitzada l’edat de l’escolarització obligatòria, s’ha d’enfrontar amb un projecte de formació per a la seva inserció laboral i que presenten greus dèficits en l’adquisició de les competències bàsiques que han de garantir aquest procés formatiu i d’inclusió social. Una característica del projecte és l’atenció individualitzada que passa per el treball tutorial i el desenvolupament de les activitats formatives en grups reduït de màxim 6 alumnes.Aquest projecte es treballa en dues modalitats.

PROGRAMA A

El programa A s’enfocarà des del reforç del procés educatiu i millora de les competències ja adquirides. S’adreça a joves que compleixin alguns dels següents requisits:

  • Finalització de l’ESO sense acreditar el Graduat.
  • No haver fet els 16 anys quan acaben l’ESO.
  • Dificultats en l’accés a programes de formació post-obligatòria.
  • Trajectòries personals desordenades i /o caòtiques.
  • Canvis de residència i pèrdua d’altres recursos.

PROGRAMA B

El programa B abordarà l’alfabetització. S’adreça a joves  nouvinguts, majors de 16 anys, amb necessitats d’alfabetització lingüística i social.
El requisit previ per l’accés a qualsevol d’aquest dos programes serà la voluntarietat i el compromís dels joves que se’n beneficiïn; entenent que aquesta voluntarietat  s’ha de treballar i incentivar.